2011-04-20 18:01:16• hírek • Kocsis Zoltán

Kozmetikázás vár az Október 25-térre

Nem csak a 16-os lakónegyed, hanem az Október 25-tér, köznyelven az Új Központ is komoly felújítási munkálatok helyszíne lesz a következő hónapban - erről Ilyés Gyula polgármester sajtótájékoztató keretein belül számolt be a sajtó képviselőinek.

A város első embere elmondta, hogy az Új Központban felújítják a teljes a burkolatot s kicserélik a megrongálódott betonlapokat. Ezt követően pedig végleg kitiltják a parkoló autókat a térről, csak a Polgármesteri Hivatal, a Prefektúra és a Megyei Tanács alkalmazottai számára tartanak fenn néhány kijelölt parkolót.

Ilyés Gyula ugyanakkor hevesen elutasította annak lehetőségét, hogy a főtérre fákat ültessenek. A Környezetvédelmi Ügynökség illetékesei ugyanakkor korábban azzal az öltettel által elő, hogy gyerekekkel és önkéntesekkel több fa ültetésével tennék barátságosabbá a teret.

A polgármester ugyanakkor egyrészt leszögezte, hogy minden nagyobb városnak, így Szatmárnémetinek is szüksége van egy nagyobb térre, ahol adott esetben egy koncertet vagy más jellegű szabadtéri rendezvényeket meg lehet tartani. Másrészt pedig, mondta Ilyés, ott nem elég csak felszedni egy-két betonlapot. A tér építésekor ugyanis eltávolították a termőtalajt, a megmaradt réteg minősége pedig jelentősen leromlott a hajdani építkezések miatt, így az elültetendő fák megmaradási esélyei igen csekélyek lennének. Az pedig nem szolgálná sem a város képét, sem a pénztárcáját, ha évről évre ki kellene cserélnie egy sor elszáradt facsemetét.


Szatmárnémeti új főtere
Szatmárnémeti új főtere


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: